Saturday, November 26, 2016

happiness in November


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. fuhh skema. hahaa.


So, dah berapa lama aku punya nak update blog tapi tak update pun sebab first, tak ada mood. Second, tak ada mood. hmm macam tu lah.

Sem ni aku tak ada lah masuk banyak event tapi aku banyak cuba benda baru macam, join keluarga MPDM, MRS, and even orchestra! I've met so many people. Yang best nya, kalau dulu jumpa macam krik-krik tapi sekarang boleh bertegur sapa, senyum lebar gittuw.. and of cos, semakin banyak crush aku. haha. (can't help it).


Orchestra 2016
Seriously, aku buta note. aku boleh baca do re mi macam tu tapi bila hang bagi aku score the suruh baca not A B C D semua tu aku memang tak boleh. haha. aku belajar tak habis. then, aku masa practise orchestra aku macam marah diri aku sebab ye lah kan, masa sekolah dulu aku belajar apa dekat SBS Band (Sultan Badlishah School Band). kenapa aku tak tau tu? kenapa aku tak tau ni? huhu. susah aku nak main euphonium guna score trombone.

Anyway, i've met so many talented person! amazing people. such an inspiration. contoh nya Boon Seng, Boss (Ong Chin Yee), and especially Sir Aaron. awal-awal tu aku ingat Sir Aaron ni student tau sebab ye lah kan.. dia duduk rilek je main trombone. then bila dia betulkan aku punya mistake masa practise orchestra lagi lah aku kagum dekat dia. rupa-rupanya, instructor Chung Hwa. haha. patut la. tapi Sir Aaron comel sangat. melting sekejap bila tengok dia. haha. (shhh. secret)

yang paling happy sekali, aku dapat berkenalan dengan pelajar Chung Hwa. Dua orang main saxophone (Hannah dan Le Yean), sorang main euphonium sama macam aku (Ai Cia) dan sorang lagi kalau tak salah aku, dia main percussion (Xiao Jun). sila lihat lampiran. haha.

Dari kiri ke kanan. Le Yean, Xiao Jun, Ai Cia dan Hannah
aku bersyukur sangat jumpa budak-budak ni. diaorang lah semangat aku nak pergi rehersal orchestra. hehe. Spend time dengan diaorang buat aku imbas kembali zaman sekolah. Especially dengan masa latihan dengan Sir Yap Ling. Kelakar orangnya haha. Seronok bila dia focus satu-satu masa latihan,buat aku teringat masa Sir Yong ajar dulu dekat sekolah. Kalau aku main salah note pun Sir Yong boleh tahu. Dah la garang gila tapi actually, Sir Yong baik sangat. hehe.

So, masa lepak-lepas dengan girls ni, aku belajar main saxophone dari Hannah. Aku agak kagum dengan Hannah sebab dia pandai berbahasa Mandarin. like whattttt. haha. Hannah ni agak peramah la and easy going. Aku senang dengan dia. Paling happy bila dia cakap aku fast learner sebab boleh belajar main saxophone dalam masa kurang dari sejam. Aku cakap dekat Hannah, aku pandai belajar sebab shes a great teacher. betul lah kan? hehe. Hannah ada jugak ajar aku bahasa mandarin. hehe. aku siap buat video lagi sebagai appreciation untuk diaorang. honestly, I am so grateful i've met them. From depression, I felt so alive. Alhamdulillah. Anyway, Hannah cakap aku cool. hehehe. (kembang kuncup I :P)

This is me with Le Saxophone. Acah sikit

With Le Teacher a.k.a Hannah, Saxophone player
Hannah cakap jangan lost contact. Frankly, aku tak tahu nak mcj apa dekat Hannah sebagai pembuka bicara tapi aku memang ada teringat dia. well, the memories remain. Apa-apa pun, thanks Hannah for the great moments. Wish you all the best in your studies. Stay cute!

Aku sertakan sekali video untuk gegirls ni haaaaa. sila la tgk.. korang faham ke bahasa Mandarin? haha


video


Booth CPR - Karnival Kampus 2016
sem ni, aku memang tak berapa ngam dengan teknologi haha. Phone hilang, charger laptop rosak, sim failed.. macam-macam lah haha. aku anggap itu semua adalah dugaan. huhu. anyway, as aku request dekat Asyihah untuk bukak booth CPR, aku minta tolong kawan-kawan aku Le Power Ranger Girls untuk tolong. Honestly aku rasa sangat bersyukur dan terharu dengan back up kawan-kawan aku ni. Rasa blessed sangat dapat Ain, Inaz, Una and Odah sebagai kawan aku.

ada sekali tu, aku balik rehat dekat bilik jap. plan nye pukul 1.30 sampai 2.30 ptg je. then masa rehat(tido) dalam bilik tu, Ain tumpang solat jap so aku sambung la tido haha, lepas tu bila Ain keluar, dia tak gerak aku pun sebab alasan nye aku tak suruh dan sebab dia tengok aku tido. alahaiiii~ lama jugak la aku tido pun :P

aku enjoy masa penat bersama kawan-kawan aku. Depa bukan je tolong aku bukak booth, siap tolong aku bersih-bersih sampah sekitar DU lagi. tetiba depa jadi ajk kebersihan secara bidan terjun. Ya Allah.. tak tau nak kata macam mana rasa dalam hati ni.

aku akan ingat kenangan-kenangan manis ni contoh, Ain seram naik moto dengan aku masa nak ambil mannequin haha.. Inaz penat berzumba sebab gigih teman aku.. main game kad (noob betul), uish.. macam-macam lah. hahhaa. haihhh

anyway.. terima kasih sangat-sangat semua yang membantu. Sarah, Dr Raja, Afiq, Abe Yie, Mus.. alaa banyakkk sangat. kalau aku list dalam ni memang penuh post nanti. terima kasih kepada mereka yang sentiasa membantu saya secara lansung atau tidak lansung. hanya Allah yang dapat membalas jasa kalian :').

harap semua orang yang melawat booth CPR dapat pengisian yang baik.

Depa bergambar masa aku tidur dalam bilik haha

Haluu~ hehe

terang dekat pak cik ni. serious x tahu nk panggil pak cik atau abang so aku tanya
 "nak pggil pak cik ke abang?"

Bergambar selepas ambil mannequin hehe

ok lah. itu je untuk harini. sudah penat. haha. Terima kasih Allah kerana mengurniakan orang yang baik-baik di sekeliling aku. syukur alhamdulillah. jadikan lah aku manusia yang sentiasa bersyukur. :)

bye. thank you sebab baca, ehe~~

Family bonding : MPDM camping, Tasoh Lake Resort

Assalamualaikum dan selamat sejehtera, :) hari ini aku nak bercerita pasal kem MPDM yang baru je habis semalam. nak update blog ni bukan s...